Kort nieuws: Speciale postzegels Vogelbescherming

REGIO - Het 110-jarig bestaan van Vogelbescherming Nederland wordt gevierd met jubileumzegels van TNT. Ze is daarmee één van de vijf charitatieve instellingen dit dit jaar een eigen zegel krijgt. KWF Kankerbestrijding en SOS Kinderdorpen gingen de Vogelbescherming voor.
* Het nieuwe molenhuis in Wijk bij Duurstede moet uitgroeien tot een toeristische trekpleister. Die hoop sprak burgemeester Swillens uit bij de officiële opening van het molenhuis onder de Walpoortmolen. Het huis is zowel een winkel als een lunchroom en biedt werk aan tien mensen met een verstandelijke beperking.
* Middelbare scholieren uit Barneveld die naar een openbare school willen, moeten daarvoor uitwijken naar Ede, Harderwijk of Amersfoort. Een groep Barneveldse ouders is daar boos over. Ze vinden het niet van deze tijd dat er in de gemeente geen openbaar voortgezet onderwijs is. Daarom hangen ze duizend protestposters op.
* Maartensdijk is weer een decorandus rijker. De 67-jarige heer Van Ettekoven ontving uit handen van burgemeester Gerritsen een koninklijke onderscheiding. Van Ettekoven kreeg die voor zijn activiteiten op het gebied van kerkelijk leven en onderwijs. Gisteren nam hij afscheid als voorzitter van de School met de Bijbel.
* Voor het eerst in jaren is de snorfiets populairder dan de brommer. Dat melden woordvoerders van de Bovag in Bunnik. Vorig jaar werden er meer dan 48.000 snorfietsen verkocht, tegenover 45.000 brommers die van eigenaar verwisselden. Dit jaar steeg de totale verkoop van snor- en bromfietsen met acht procent.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.