LU wil inzage mails Wolfsen, AD-verslaggever overgeplaatst

UTRECHT - Leefbaar Utrecht wil inzage in de e-mails van burgemeester Wolfsen aan het AD.
Aanleiding is een artikel in de krant, waarin hoofdredacteur Bonjer Wolfsen beschuldigt van 'onparlementair en beledigend' taalgebruik in mailtjes. De burgemeester stuurde mails om een voor hem schadelijk artikel over zijn pensionkostenvergoeding tegen te houden. In het debat over de kwestie, in april, ging het vooral over de druk die Wolfsen uitoefende op huis-aan-huis-krant Ons Utrecht.
Leefbaar Utrecht wil precies weten wat voor woorden Wolfsen precies heeft gebruikt in de mails naar het AD. De stadspartij zou het de burgemeester zwaar aanrekenen als het waar is dat hij 'onparlementair en beledigend' taalgebruik in mailtjes heeft gebruikt. LU vindt dat het visitekaartje van de stad zich bewust moet zijn van zijn positie.
Vakblad De Journalist meldt dat AD/Utrechts Nieuwsblad-verslaggever Hans Paul Andriessen is overgeplaatst naar de AD-redactie in Rotterdam, onder meer vanwege verstoorde onderlinge verhoudingen.
Andriessen schreef het artikel over de pensionkostenvergoeding van burgemeester Wolfsen dat de krant niet haalde. Het AD meldde woensdag dat de druk van Wolfsen niet de reden was om het stuk niet te publiceren. Als Andriessen maandag niet aan de slag gaat in Rotterdam, dan is hij zijn baan kwijt, schrijft De Journalist.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.