Signalement vrouwenbelager Lunetten ontbreekt nog steeds: 'Vrouwen hebben hem niet goed gezien'

UTRECHT - Na het derde incident binnen een maand waarbij vrouwen zijn lastiggevallen of benaderd in de Utrechtse wijk Lunetten, ontbreekt nog steeds een duidelijk signalement van de vrouwenbelager. De politie vermoedt dat het om dezelfde persoon gaat.
Afgelopen nacht rukte de politie opnieuw grootschalig uit. Twee vrouwen die door het Beatrixpark liepen werden benaderd door een man die aan het daderprofiel voldeed van eerdere incidenten.
De politie was gisteravond in groten getale in het park.
De politie was gisteravond in groten getale in het park. © Koen Laureij

Op de vlucht

De politie is op zoek gegaan naar de man in het park. Er zijn volgens de politie geen strafbare feiten gepleegd. De verdachte zou zijn geschrokken en daarna op de vlucht zijn geslagen. Een zoekactie in de omgeving leverde niets op.
Het is niet duidelijk of het om dezelfde man gaat als bij eerdere incidenten deze maand. "Vrouwen hebben hem niet goed gezien of geven verschillende signalementen", zegt een politiewoordvoerder over de drie incidenten. "Daardoor hebben wij op dit moment geen duidelijk signalement dat we kunnen verspreiden."
Veel politie naar Lunetten na nieuwe melding over mogelijke vrouwenbelager

Dezelfde persoon

De politie sluit niet uit dat het om verschillende personen kan gaan, maar omdat de incidenten in hetzelfde gebied plaatsvonden, worden ze in één zaak onderzocht. "We hebben het vermoeden dat het om dezelfde persoon gaat, maar dat wordt nu verder onderzocht. We nemen deze zaak uiterst serieus", aldus de politie.
De politie roept burgers, met name vrouwen, op om samen te fietsen of wandelen in het grensgebied tussen Lunetten en Hoograven. "Wanneer ze een man zien die zich verdacht gedraagt of een onveilig gevoel geeft, mogen zij direct 112 bellen. Probeer in dat geval uiterlijke kenmerken van de man te onthouden om aan de politie door te geven. Of maak een foto als je daartoe in staat bent."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.