RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Gedwongen sluiting maakt horeca creatief: 'Wij verkopen elektrische steps'


UTRECHT - Het is een déjà vu voor de horeca. Net als tijdens de eerste maanden van de coronacrisis mag er geen gast meer naar binnen en gaat de deur na vanavond op slot. Waar sommige cafés en restaurants het relatief simpel houden en zich vooral op takeaway richten, verzetten anderen de bakens wat verder.

Zoals Ronnie den Hartog van het Utrechtse restaurant BijMoov. "Wij zijn online elektrische steps gaan verkopen", zegt hij. "Dat is natuurlijk iets heel anders", zegt hij er haast ten overvloede achteraan.

Het voorzichtige begin is er inmiddels. "Het staat allemaal nog in de kinderschoenen. Maar we vinden het leuk om te doen en we verdienen er wat mee. Wellicht zijn we over tien jaar de grootste elektrisch stepverkoper van Nederland", grapt hij.

Restauranthouder verkoopt steps: "We zagen een gat in de markt hiermee"


Publiekslieveling
De meeste restaurants leggen zich toe op het bieden van bezorg- en afhaalmaaltijden. Daar bedenken ze vaak wel nieuwe concepten bij. Ook bij Waku Waku in Utrecht zijn ze daar nu volop mee bezig, zegt Naphassa Parinussa. Met een publiekslieveling hopen ze zich in die markt te onderscheiden.

"We willen nu de Kapsalonfabriek lanceren", verwijst ze naar de guilty pleasure van menig stapper. Al is haar veganistische variant wel wat gezonder dan het origineel met dikke lagen gesmolten kaas en een overvloed aan shoarmavlees.

Want wat ook wel duidelijk is, is dat de restaurantliefhebber zich geen grote zorgen hoeft te maken om een lekkere maaltijd. Ger de Gram maakt samen met een vriend de populaire podcast Eten wat de podcast. Normaal gesproken eten ze daarvoor bij restaurants, maar tijdens de eerdere lockdown namen ze hun toevlucht tot afhaal- en bezorgmaaltijden.

Ger de Gram in Utrecht komt Thuis: "Je kan thuis een restaurantsfeer creëren"


"Er waren best wel veel leuke initiatieven. Kwalitatief hoogwaardige restaurants doen niet echt aan afhalen, maar ze ontkwamen er toen niet aan", zegt De Gram. "Bij restaurant Madeleine bijvoorbeeld kon je je pan inleveren. En daar deden ze dan een lamsbout in, compleet met allemaal groenten. Dat hoefde je thuis alleen maar op te warmen. Dan kreeg je een heerlijk pannetje thuis."

Halfbakken
Voor de restaurants is het hoe dan ook aanpoten de komende weken om het hoofd boven water te houden. Maar Parinussa staat daar met Waku Waku nuchter in. "Op een gegeven moment wordt het ook weer een beetje grappig. Zo van: ja, oké, wat nu weer? Hoe veerkrachtig zijn wij als mens? Hoe gaan we hiermee om?"

De ondernemers kunnen niet wachten tot ze weer open kunnen en balen dan ook dat ze nu voor de tweede keer op slot moeten. "Misschien was het een betere oplossing om alles dicht te gooien, in plaats van de halfbakken maatregelen die we tot nu toe hebben gehoord. Want ja, we zitten er nu weer in", verzucht Den Hartog.

Tot de sluiting voorbij is, is de gast in ieder geval aangewezen op de afhaal- en bezorgmaaltijden. Tips over waar je die het beste kunt halen, komen overigens dit keer niet uit Eten wat de Podcast. "Het leek ons origineler om pizza's te gaan beoordelen met onze luisteraars. Want er zijn nogal veel pizzatenten in Utrecht. Dan hebben we aan het eind van de lockdown een top tien van de beste pizza's in Utrecht", zegt De Gram.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -