RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Politie: 'Zoekactie Lunetten staat niet in verband met vrouwenbelager'

UTRECHT - Een zoekactie van de politie in Lunetten vanavond staat volgens de politie niet in verband met de man die vrouwen belaagt. Volgens een woordvoerder kwam er een melding van een toezichthouder binnen die een verdachte situatie zag.

Eerder meldde een vrouw uit Lunetten dat zij door een man met een hond was gewaarschuwd voor een onguur type met een zaklamp. Toen de vrouw flitsen van die zaklamp zag, belde ze 112. "Toen ik met een grote bocht om het park naar huis fietste zag ik al een heleboel politie", vertelt de vrouw. Dat ging mogelijk dus om agenten die op de melding van de handhaver zijn afgekomen.

Dat de vrouw 112 belde is niet verwonderlijk: de politie doet onderzoek naar meerdere gevallen waarbij vrouwen zijn lastiggevallen, mogelijk door dezelfde dader. ╔Ún vrouw raakte bij een mishandeling gewond.

De politie waarschuwde eerder al dat vrouwen extra voorzichtig moeten zijn en roept op samen te fietsen. "Wanneer vrouwen een man zien die zich verdacht gedraagt of een onveilig gevoel geeft, mogen zij direct 112 bellen. Probeer in dat geval uiterlijke kenmerken van de man te onthouden om aan de politie door te geven."

Een woordvoerder van de politie zegt dus dat de politie de zaak vooralsnog niet in verband wordt gebracht met de vrouwen die eerder werden belaagd in het Beatrixpark. "Maar we nemen uiteraard alle meldingen serieus en gaan bij meldingen ook kijken."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -