Bonifatiuscollege Utrecht stuurt leerlingen 5 en 6 vwo naar huis vanwege corona

© RTV Utrecht / Robert Jan Booij
UTRECHT - Het St. Bonifatiuscollege in Utrecht stuurt alle leerlingen van 5 en 6 vwo naar huis, omdat het aantal coronabesmettingen onder deze leerlingen toeneemt. Vanaf morgen vervallen de lessen en de leerlingen blijven ook na de herfstvakantie nog een week thuis. De vakantie begint dit weekend.
Toetsen die de komende dagen gepland staan, gaan nog wel door. Daarna blijven ongeveer 400 bovenbouwleerlingen in het VWO voorlopig tot 30 oktober thuis.

Besmettingen

De directie schrijft in een brief aan ouders en leerlingen "dat het aantal besmettingen onder leerlingen oploopt, met een concentratie in de jaarlagen 5V en 6V". Volgens rector Hanneke Schreuder steeg het aantal besmettingen vanaf vrijdag 'in rap tempo'. Ze zegt: "We hebben nu twintig besmettingen sinds het begin van het jaar, waarvan nu dertien in V5 en V6. In de lagere leerjaren zit het niet of nauwelijks. Het aantal is vanaf het weekend snel toegenomen."
Rector Schreuder zegt het besluit te hebben genomen 'omdat de school nu eenmaal oog moet hebben voor de veiligheid van leerlingen, medewerkers en alle anderen die met de leerlingen in contact komen'. De leerlingen die thuis zitten volgen online onderwijs. Alle andere leerlingen gaan gewoon naar school.

2 november

De school verwacht dat de bovenbouwleerlingen in het VWO na de herfstvakantie, vanaf maandag 2 november weer welkom zijn. "We gaan natuurlijk heel goed kijken hoe dan de ontwikkelingen zijn. Als dat nodig is, gaan we andere maatregelen nemen. Maar ik hoop van harte dat we op 2 november weer met zijn allen naar school kunnen", aldus de rector.
Op het Boni dragen leerlingen al vanaf het begin van het schooljaar een mondkapje in de gangen en de kantine. Vrijdagmiddag begint de herfstvakantie, die een week duurt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.