RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

'Gemiddelde huurprijs vrije sector voor het eerst in zes jaar gedaald'

UTRECHT - De huurdaling in de vrije sector die in grote steden al te zien was, verspreidt zich nu ook naar middelgrote steden. Ook in de stad Utrecht daalde de huurprijs.

Het is voor het eerst in zes jaar dat er een daling te zien is van de gemiddelde huurprijs in de vrije sector. In het afgelopen kwartaal was dat 0,4 procent, meldt Pararius, het platform waar circa 65 procent van de beschikbare vrijesectorwoningen op staan. De directeur spreekt over 'marktwerking in optima forma'.

Hoe zit het in jouw regio? Check de onderstaande kaart:De verschillen per provincie zijn groot: zo zijn de grootste dalingen zichtbaar in Noord-Holland, Overijssel en Noord-Brabant. In grote steden daalden de huurprijzen ook: in Utrecht 2,9 procent in het derde kwartaal van dit jaar, in Bussum zelfs 8,5 procent.

De huurprijsdaling gaat over de prijs die nieuwe bewoners betalen en moet dus niet verward worden met de huurprijsstijging voor zittende huurders. Die vindt jaarlijks plaats in juli en is dit jaar juist het hoogst in zes jaar.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -