Utrechtse podcasters recenseren bezorgrestaurants tijdens lockdown

Ger (links) en Jelle (rechts) tijdens een opname van de podcast.
Ger (links) en Jelle (rechts) tijdens een opname van de podcast. © Eten wat de podcast
UTRECHT - Nu alle restaurants weer dicht zijn voor bezoekers, stappen veel horeca-ondernemers weer over op een afhaal- of bezorgservice om toch weer wat inkomsten te genereren. Utrechters Ger de Gram en Jelle Schot maakten daar tijdens de eerste lockdown eerder dit jaar een podcast over. Ook komende tijd gaan zij weer afhaalmaaltijden beoordelen.
'Eten wat de podcast' ontstond nog voor de coronacrisis als idee om Utrechtse restaurants te gaan recenseren. "We zijn dus geen specifieke lockdown-podcast, want dat zou natuurlijk ook een beetje saai zijn", vertelt Ger. "Het idee is juist dat wij nieuwe, bijzondere plekjes willen ontdekken: Jelle heeft bijvoorbeeld een voorkeur voor Japans eten en dan stuurt hij mij daar naartoe en moet ik daar iets van vinden. Dat is heel leerzaam omdat ik op plekken kom waar ik anders nooit zou komen. En ik stuur hem dan ook ergens heen."
"Tijdens de eerste lockdown ontstonden best veel leuke initiatieven"

Afhaalinitiatieven

Maar door het uitbreken van het coronavirus kwam het oorspronkelijke format van de podcast even stil te liggen. Ger: "Er ontstonden in de horeca toen best veel leuke initiatieven. Kwalitatief hoogwaardige restaurants doen normaal gesproken niet aan afhalen, maar in het voorjaar ontkwamen ze er niet aan. Zoals Madeleine waar je je pan kon inleveren. Daar deden ze dan een lamsbout met groenten in die je thuis kon opwarmen."
De kwaliteit van het eten is wel anders als je het eten ophaalt. "Een restaurantsfeer kun je heel moeilijk thuis creëren, maar ze doen wel echt een poging door bijvoorbeeld voor een specifieke periode hetzelfde gerecht aan te bieden, zodat je toch een bepaald niveau krijgt. Een nadeel is wel dat het best duur is."

Pizza's

Ook tijdens deze lockdown gaan Ger en Jelle weer afhaalmaaltijden recenseren, maar dan nét wat anders. "Het leek ons dit keer origineler om pizza's te gaan beoordelen met onze luisteraars, want we hebben veel pizzarestaurants in Utrecht. Dus het leek ons grappig om aan het einde van de lockdown een top 10 te hebben van de beste pizza's. Het is niet goed voor hart- en vaatziekten, maar het is wel een leuk idee."
De podcast van Ger en Jelle is op diverse platforms te beluisteren, zoals Spotify. Een van de eerdere afleveringen over bezorgrestaurants in Utrecht is hier te beluisteren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.