Groot politieonderzoek in Beatrixpark na melding 'verdachte situatie'

UTRECHT - De politie in Utrecht heeft vanochtend groot onderzoek gedaan naar een verdachte situatie in de wijk Lunetten. Volgens een getuige was er veel politie op de been in het Beatrixpark. Via Burgernet werd vanochtend een melding verspreid om uit te kijken naar een man met donkere kleding, een trui met capuchon. Inmiddels is de actie beëindigd.
Een woordvoerder van de politie vertelde vanochtend dat er een melding binnenkwam over een "verdachte situatie". Een man met donkere kleding zou zich verdacht hebben gedragen. Volgens de melding ging de man daarna weg op een fiets. Meerdere agenten gingen naar de wijk. Zo vloog er vanochtend een helikopter boven de wijk. Een deel van het park werd afgezet met linten.
Forensische onderzoekers in het Beatrixpark na een melding van een 'verdachte situatie'.
Forensische onderzoekers in het Beatrixpark na een melding van een 'verdachte situatie'. © Michiel van Beers
Forensisch onderzoek op de plaats waar de verdachte situatie zich voordeed leverde niets op. Ook hebben zich geen slachtoffers gemeld bij de politie. Voor zover bekend zijn er ook geen strafbare feiten gepleegd en is er niemand opgepakt. De politie heeft het onderzoek in het Beatrixpark daarom rond 11.00 uur beëindigd.
Groot politieonderzoek in Beatrixpark na melding 'verdachte situatie'

Onrust

Het is de laatste weken onrustig in de Utrechtse wijk: gisteren was er ook al veel politie op de been nadat er mogelijk opnieuw een vrouwenbelager actief was. Eind vorige maand werden twee vrouwen lastiggevallen in het Beatrixpark: eerst op maandag 21 september, daarna op 26 september, waarbij een vrouw werd mishandeld bij het Houtensepad.
De politie riep mensen eerder op om bij verdachte situaties direct te bellen met het alarmnummer. Dat lijkt ook vanochtend te zijn gebeurd, maar dat heeft vooralsnog niets opgeleverd.
Een deel van het park is afgezet met linten.
Een deel van het park is afgezet met linten. © Michiel van Beers

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.