RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Veenendaalse vrachtwagenbouwer GINAF weer 'van Nederland'

VEENENDAAL - Vrachtwagenbouwer GINAF Trucks Nederland is weer in Nederlandse handen, meldt het bedrijf. De van oorsprong Veenendaalse onderneming was eigendom van het Chinese staatsbedrijf CHTC. Het zittende Nederlandse management staat nu aan het roer.

Door de bouwcrisis nam CHTC de automotive tak van het bedrijf in 2011 over. De afgelopen acht jaar investeerde de Chinese eigenaar in nieuwe markten en technologie, zoals elektrische aandrijving. Het is niet bekend hoeveel geld er met de recente overname gemoeid is. Medeaandeelhouder Roeland van der Woude is aangesteld als directeur.

Het bedrijf werd in 1948 opgericht door de gebroeders Van Ginkel in Ederveen. Die zetten onder de naam Van Ginkel's Automobiel Fabrieken een onderneming in de handel en reparatie van vrachtauto's op. Het bedrijf ontwikkelde zich tot een belangrijke speler in het bouwtransport. In 1978 werd het pand in Ederveen te klein en opende in Veenendaal een nieuwe productievestiging.

Het bedrijf gaat zich richten op de Nederlandse en Europese markt en zet in op duurzaamheid en innovatie in transport. GINAF is naar eigen zeggen de een-na-grootste leverancier van elektrisch aangedreven vrachtwagens in Nederland. Ook is het al in gesprek met diverse partijen over verdere versterking van de marktpositie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -