RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Lunetten denkt door vrouwenbelager terug aan serieverkrachter: 'Voel me niet meer veilig'


UTRECHT - De 18-jarige Rosa uit de Utrechtse wijk Lunetten gaat tegenwoordig niet meer alleen de straat op. "Ik ben continu samen met iemand". En voordat ze naar buiten gaat, bereidt ze zich voor. "Ik heb een deospuit in m'n zak, ter zelfbescherming. Ik voel me gewoon niet meer veilig."

En dat heeft alles te maken met de incidenten van de afgelopen weken. Eind vorige maand werden verschillende vrouwen in en rondom het Beatrixpark belaagd. Daarbij werd ook een keer een vrouw zwaar mishandeld. Dinsdagavond deden opnieuw twee vrouwen een melding omdat ze werden lastiggevallen in het park. En vanochtend rukte de politie opnieuw uit. Nu vanwege een verdachte situatie.

Lunetten alert op vrouwenbelager


Serieverkrachter
"De helikopter cirkelde constant rond", vertelt wijkbewoner Jaap Berg. "Veel politieauto's en busjes zie je daarnaast rondrijden. Je merkt dat iedereen in de wijk ermee bezig is. Ik vind het toch wel beangstigend dat er mensen zijn die dit soort dingen uithalen."

Zelf doen de gebeurtenissen van de afgelopen weken hem sterk denken aan de tijd dat de Utrechtse serieverkrachter actief was. "Als er toen iemand 's avonds van buiten de wijk hierheen moest komen dan haalde je elkaar op. Ik haalde mijn vrouw ook regelmatig op."

 Vanmorgen deed de politie opnieuw onderzoek in Lunetten Vanmorgen deed de politie opnieuw onderzoek in Lunetten | Foto: Michiel van Beers

Onrustig
Ook Rosa fietst niet meer alleen. "Ik ga nog wel eens sporten. En dan heb ik een afspraak met een vriendin om daar samen heen te gaan. Dan merken we dat we allebei onrustig zijn. Iedereen die je tegenkomt bekijk je toch met andere ogen."

De politie surveilleert extra in de wijk, zichtbaar en 'onzichtbaar'. Meldingen worden serieus genomen. Vandaar dat er iedere keer massaal wordt uitgerukt. Donderdagochtend is er ook forensisch team aanwezig dat naar sporen zoekt in het park. De politie blijft mensen oproepen om bij verdachte situaties direct te bellen met het alarmnummer. Dat lijkt ook vanochtend te zijn gebeurd, maar dat heeft nog niets opgeleverd.

Ondertussen hoopt de wijk dat de vrouwenbelager snel gepakt wordt. Berg: "Zodat we weer rustig door ons park lopen en ervan genieten."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -