Alle 1300 leerlingen van de Werkplaats in Bilthoven naar huis vanwege corona-uitbraak

Leeg lokaal ter illustratie.
Leeg lokaal ter illustratie. © Pixabay
BILTHOVEN - De Werkplaats in Bilthoven heeft alle leerlingen naar huis gestuurd na meerdere coronabesmettingen op school. Hoeveel leerlingen positief getest zijn op het virus kon rector Jeroen Croes niet precies zeggen, maar volgens hem waren er alleen vandaag al acht positieve tests. Dat geeft volgens de rector wel "een beeld van hoe hard het gaat".
Alle 1300 leerlingen in het voorgezet onderwijs op de Werkplaats zijn inmiddels thuis. Vanaf morgen krijgen ze online onderwijs, volgens het normale rooster. Een enkeling wordt nog wel op school verwacht, voor bijvoorbeeld een mondeling examen. Daarna begint de herfstvakantie. De school hoopt dat iedereen daarna weer naar school kan komen.

BONI

Gisteren stuurde het St. Bonifatiuscollege in Utrecht al alle leerlingen uit 5 en 6 vwo naar huis, na een aantal besmettingen in die leeftijdsgroep. Deze leerlingen blijven ook na de herfstvakantie nog een week extra thuis. Zij krijgen ook online onderwijs.

Scholen dicht

Onderwijsminister Slob zegt vandaag ook dat alle scholen weer dicht gaan "als het vanwege gezondheidsoverwegingen écht niet anders kan". Nu gebeurt het al dat een enkele school dicht moet als de GGD dat adviseert na een uitbraak, maar een landelijke sluiting is in het uiterste geval mogelijk.
Slob zegt dat iedereen zich volledig inzet om de scholen open te houden. Volgens hem kunnen scholen nu zelf al bepalen dat ze het niet meer verantwoord vinden. "Dat is niet fijn, maar gebeurt al op een enkele plek." Hij sluit niet uit dat later meer maatregelen nodig blijken, zoals het mondkapjesadvies dat eerder werd gegeven.
Op dit moment is er geen reden om van de huidige lijn af te wijken, zegt de minister. Hij benadrukt dat eerder dit jaar 2,5 miljoen kinderen thuis zaten. Als iedereen op school zich aan de maatregelen houdt - zoals het handen wassen, afstand houden en thuisblijven bij klachten - dan kan de onderwijssector dit volhouden, zegt hij.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.