PVV en VVD: 'Cameratoezicht bij Winkelcentrum Overvecht'

© RTV Utrecht
UTRECHT - Bij winkelcentrum Overvecht dienen snel door de gemeente camera's geplaatst te worden. Dat vinden de PVV en de VVD in de Utrechtse gemeenteraad. Ze menen dat er rond het winkelcentrum veel criminaliteit en overlast is. Burgemeester Peter den Oudsten is het met dat idee eens en zegt toe op korte termijn camera's te gaan plaatsen.
Sjors Nagtegaal (PVV) deed zijn voorstel vandaag tijdens het wekelijkse vragenuur: "Rondom winkelcentrum Overvecht vindt veel zichtbare en onzichtbare criminaliteit plaats. Van een plofkraak, tot overlast, intimidatie, het zichtbaar op straat pronken met grote hoeveelheden contant geld, dealen op straat, autokraak, autobranden en ga zo maar door." Volgens de PVV-er zou permanent cameratoezicht verlichting brengen, naast de extra inzet van toezichthouders en de politie.
Den Oudsten gaf aan de situatie te kennen. Hij zei dat er op dit moment al een onderzoek loopt naar wat de beste plek is om de camera's neer te zetten. Den Oudsten: "Binnen zeer korte tijd nemen we een besluit of het een tijdelijke camera wordt of een permanente camera moet worden." Daarnaast gaf hij aan dat techniek niet stilstaat, en er steeds meer geavanceerde camera's op de markt komen, die bijvoorbeeld opstootjes kunnen registreren en alleen op zo'n moment aangaan. De burgemeester beloofde dat hij de gemeenteraad op de hoogte zal brengen van zijn besluit.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.