RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Danny de Vries voorgedragen als nieuwe burgemeester Oudewater


OUDEWATER - De gemeenteraad van Oudewater heeft Danny de Vries voorgedragen als nieuwe burgemeester. Hij is daarmee de opvolger van Pieter Verhoeve, die vorig jaar burgemeester van Gouda werd.

 Danny de Vries. Danny de Vries. | Foto: Gemeente Oudewater

De Vries (13 januari 1974) is communicatiedeskundige en gespecialiseerd in reputatie, strategie en lobby, zo meldt de gemeente. Hij studeerde af aan de Universiteit Twente in risico- en crisiscommunicatie. Hij was freelance verslaggever en cameraman van de regionale omroep RTV Oost en legde destijds de vuurwerkramp in Enschede vast. Zijn beelden gingen de hele wereld over. Eerder dit jaar schreef hij nog een boek over zijn ervaringen uit die tijd.

Sinds 2005 is hij directeur van bureau Albers De Vries en vanaf 2015 tevens directeur van de Twentse Ambassades. De Vries werd in 2018 politiek actief, als lid van de wijkraad Katendrecht - Wilhelminapier in Rotterdam. In zijn vrije tijd zet hij zich in voor diverse organisaties. Zo is hij onder meer actief als voorzitter van ondernemersclub 010 en verzorgt hij de communicatie namens Pride Amsterdam. De Vries is lid van het CDA.

De aanbeveling van de gemeenteraad wordt, samen met het advies van de commissaris van de Koning, naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties gestuurd. Daarna benoemt de koning de nieuwe burgemeester van Oudewater bij Koninklijk besluit.

De installatie en beŽdiging van Danny de Vries zal naar verwachting half november 2020 plaatsvinden. Tot de installatie blijft Wim Groeneweg de taken waarnemen. In totaal hebben 45 kandidaten op de vacature van burgemeester gereageerd.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -