RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Veel minder omzet in grote steden door corona

UTRECHT - Winkeliers in centra van grote steden draaien door de coronacrisis een kwart minder omzet dan een jaar geleden. Dat meldt de brancheorganisatie voor non-foodwinkels INretail, die de omzetcijfers van winkelketens over vorige week vergeleek met die van een jaar eerder.

In Utrecht, Rotterdam en Den Haag daalde de omzet met ongeveer een derde. In Amsterdam, waar winkelstraten normaal gesproken ook door veel toeristen worden bezocht, was de omzetdaling veel heviger. Tussen maandag 5 oktober en zondag 11 oktober bedroeg de omzet slechts 44 procent van de opbrengsten in dezelfde periode vorig jaar.

Door de coronacrisis is het ook veel leger in winkelstraten. De overheid roept op om vooral in je eentje en doelgericht aankopen te doen, waardoor shoppen voor je plezier steeds minder aan de orde is. Volgens INretail kregen winkels in Amsterdam en Den Haag grofweg de helft van het aantal bezoekers van vorig jaar over de vloer. In Utrecht en Rotterdam daalde het aantal bezoekers met respectievelijk 44 en 45 procent.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -