RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Performancekunst in de EXbunker in het Wilhelminapark

1/3
UTRECHT - In het Wilhelminapark in Utrecht staat een bunker die nu gebruikt wordt voor wisselende exposities. Deze maand mag Anouk de Kruijff er exposeren: ze is performancekunstenaar en iedereen is welkom om te zien wat zij de hele dag doet.

 EXbunker in het Wilheminapark EXbunker in het Wilheminapark | Foto: RTV Utrecht

De voorstelling heet 'Same old song, same old dance'. Voor Anouk is het een onderzoek naar het nut van veel handelingen. "We zijn zo druk met van allerlei dingen en dat vergroot ik uit in deze bunker. Ik houd me druk bezig met lampjes verwisselen, opruimen, enzovoort. Door dat uit te vergroten, bevraag ik het nut ervan. Voor de toeschouwer, maar ook voor mezelf."

In de EXbunker exposeert elke maand een andere kunstenaar. De performance van Anouk de Kruijff is nog tot en met 25 oktober te zien. Daarna is de bunker een maand voor de continu veranderende installatie van Marlou Beentjes. Loop gewoon 'coronaproof' langs of kijk op de site voor meer informatie.

performance veilig in een coronavrije bunker

Dit verhaal komt uit het programma Route C, het cultuurprogramma van RTV Utrecht. De eerste uitzending is elke zondag rond half 9 en het programma wordt daarna elk uur herhaald.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -