Corona-uitbraak verpleeghuis Leerdam lijkt onder controle

© RTV Utrecht
LEERDAM - De corona-uitbraak in verpleeghuis Meesplein in Leerdam lijkt onder controle. Het zorgcentrum werd in september zwaar getroffen door het virus; tientallen bewoners en medewerkers raakten besmet, zeven bewoners zijn eraan gestorven. Die piek is voorbij, laat de zorgorganisatie Present weten.
De mensen die ziek waren, zijn langzaamaan ook weer aan de beterende hand. Volgende week hoopt de organisatie de coronazorg, die geheel moet plaatsvinden in beschermende kleding, af te bouwen.

Cluster

Half september meldde Present dat er sprake was van een coronacluster in het verpleeghuis aan het Meesplein. Dertien medewerkers en twaalf bewoners bleken besmet. Ruim een week later was dat aantal opgelopen naar twintig bewoners en twintig personeelsleden.
De inspectie concludeerde begin deze maand dat er te weinig gewerkt werd met beschermende middelen en dat de hygiënerichtlijnen onvoldoende gevolgd werden. Present zei de bevindingen van de inspectie te onderschrijven en heeft snel maatregelen genomen. Zo worden het personeel en de bewoners wekelijks getest. Bewoners mogen nog wel bezoek ontvangen, maar alleen van directe familieleden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.