RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Gewonde bij explosie in woning Zeist, oude gasleiding blijkt boosdoener

1/3
ZEIST - In een woning aan de Slotlaan in Zeist is vanmiddag een explosie geweest. De schade is groot, meldt de brandweer. Een bewoner raakte gewond, de man heeft brandwonden op de benen. Hij is door de huisarts nagekeken maar hoefde niet meer naar het ziekenhuis.

Eerder meldde de brandweer dat het om een modezaak ging en dat deze gesloten zou zijn. Dat blijkt niet het geval. De modezaak heeft geen schade en is gewoon open.

De oorzaak is inmiddels bekend, een oude gasleiding blijkt de boosdoener. Twee jaar geleden was die leiding afgesloten en dus niet meer in gebruik. Recent is er in de woning een nieuwe CV aangesloten waarbij deze oude gasleiding over het hoofd is gezien. Toen de CV is aangesloten zijn alle leidingen weer in werking gesteld. De oude gasleiding is daardoor gas gaan lekken, wat heeft geleid tot een explosie.

De woning is ontruimd, net als een aantal andere appartementen die grenzen aan het pand. Er wordt nu gekeken of de bewoners weer terug kunnen. In het pand van de explosie blijkt de keuken verwoest. De brandweer trof een enorme puinhoop aan maar geen brand, zegt een woordvoerder. Er wordt momenteel onderzoek gedaan.

 Vanaf de straat is er niet veel te zien. Vanaf de straat is er niet veel te zien. | Foto: RTV Utrecht / Peter Huting

 Er is veel brandweer ter plaatse. Er is veel brandweer ter plaatse. | Foto: RTV Utrecht / Peter Huting


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -