RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

In beeld: Ook Koeiemart Woerden krijgt digitale editie tijdens coronacrisis

1/4
WOERDEN - Woerden pakt de 'Koeiemart' dit jaar heel anders aan. Om precies te zijn: het jaarlijkse evenement met onder meer een kermis en een koeienverkiezing gaat niet door. De coronacrisis gooide ook hier roet in het eten. In plaats daarvan krijgt de stad dit jaar een film en een fotoroute.

 Geen poffertjes eten op de Koeienmart dit jaar. Geen poffertjes eten op de Koeienmart dit jaar. | Foto: Robert Roozenbeek

Komende twee weken is het centrum van Woerden opgeluisterd met negentig grote zwart-witfoto's van de koeien van families Laan en Vollering. Fotograaf Robert Roozenbeek maakte de 'portretten' vorig weekend tijdens filmopnames. De foto's vormen een route door de stad.

 Koe aan de wandel in het centrum van Woerden. Koe aan de wandel in het centrum van Woerden. | Foto: Robert Roozenbeek

Zondag nam de Woerdense stichting Pracht in de Kracht een korte film op waarin protesterende koeien verzekerd wordt dat de Koeiemart altijd zal blijven bestaan. Burgemeester Victor Molkenboer stelt zich daar voor de camera persoonlijk garant voor en ook de beroemde inwoner Bram van der Vlugt helpt mee de boodschap over het voetlicht te krijgen.

 Demonstrerende koe op de Burgemeester Vosbrug. Demonstrerende koe op de Burgemeester Vosbrug. | Foto: Robert Roozenbeek

Roozenbeek legde de drie koeien die de hoofdrol spelen vast op de gevoelige plaat. De Koeiemartfilm-wandeling volgt de weg die het rundvee in de film aflegt. Zo zien we dieren demonstreren bij de Petruskerk, molen De Windhond en de poffertjeskraam van familie Vermolen. Volgens de organisatoren komt de route van het Excercitieveld naar de Burgemeester Vosbrug ook op Google Maps te staan.Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -