Rieteke uit Leerdam maakt quilts: 'Het is een beetje het idee dat je iets aan het scheppen bent'

LEERDAM - Rieteke Hoogendoorn heeft twee grote liefdes in het leven: het quilten van grote kleden en de beleving van haar geloof. Jaren geleden begon ze met het combineren van die twee passies en vandaag de dag is ze acht uur per dag en vijf dagen in de week bezig met quilten.
"God had interesse in de lapjes in mijn kast"
Het is niet dat Rieteke daar alleen privé plezier aan beleeft; ze exposeert, geeft lezingen en cursussen. En bijna alle quilts die ze nu maakt zijn in opdracht. De liturgische quilts gaan naar kerken maar net zoveel worden besteld door particulieren. Varierend van een gouden bruiloft tot het verlies van een baby; veel 'life-events' blijken geschikt om te gedenken door middel van een herinneringsquilt.
Ik merkte dat God interesse had in de lapjes van mijn kast
Rieteke Hoogendoorn
Het grootste geluk beleeft de Leerdamse, als ze zich realiseert dat God haar als instrument ziet om de mensen hoop te geven. "Soms denk je wel eens: ziet God ons wel, als kleine mensen? Maar nu ik weet dat God zelfs interesse heeft in de lapjes van mijn kast, besef ik dat ik mee mag draaien in een grote rader. Dat vind ik wel bijzonder."
Dit verhaal komt uit het programma Route C, het cultuurprogramma van RTV Utrecht. De eerste uitzending is elke zondag rond half 9 en het programma wordt daarna elk uur herhaald.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.