RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Militairen helpen UMC Utrecht bij de verpleging van coronapatiënten


UTRECHT - 15 militair verpleegkundigen gaan vanaf maandag helpen op de corona-afdeling van het UMC Utrecht. De Algemeen Militair Verpleegkundigen hebben een training gehad bij het ziekenhuis en zijn klaar om ingezet te worden. In totaal zullen honderd militairen de tweedaagse training gaan volgen om te kunnen helpen in het UMC. Het ziekenhuis kan daardoor 26 extra patiŽnten opvangen.

Militairen opgeleid om coronapatiŽnten te verplegen in UMC Utrecht


Tijdens de eerste coronagolf werden militairen ook al ingezet. Een van hen was militair verpleegkundige Marlies. "Dat was heel nieuw, het was voor iedereen nieuw. Het was ook een beetje wennen aan elkaar maar ontzettend leerzaam", zegt ze.

Om de militairen goed voor te bereiden is de tweedaagse opleiding opgezet. Er wordt aandacht besteed aan de procedures in het ziekenhuis en de apparatuur waarmee de militairen moeten werken.

Inzet
Kolonel Rejanne Eimers coŲrdineert vanuit de Koninklijke Landmacht alle inzet van medisch personeel. "Door de centrale inzet van medisch militair personeel hier in Utrecht, bestaat de mogelijkheid dat er meer beddencapaciteit vrijkomt in de regio en het hele land", zegt Eimers.

Ze vertelt dat het de bedoeling is dat vanaf maandag de eerste militairen aan het bed staan. "Het is afhankelijk van de inzetbaarheid van ons eigen personeel en de inzetbaarheid van het UMC. Maar ook wij kampen met personeel dat door quarantainemaatregelen of ziekte er even niet is." Marlies is blij dat ze een helpende hand kan bieden: "Ik voel me nu nuttig. Ik word hier ingezet en ik ben blij dat ik kan helpen."


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -