RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Ruim 2100 handtekeningen voor openhouden fietspad over landgoed Pijnenburg

1/2
BAARN - De Baarnse burgemeester Mark Röell nam vrijdag ruim 2100 handtekeningen in ontvangst. Actievoerders Meike van de Linden en Rosalie Smit willen dat het fietspad over landgoed Pijnenburg open blijft.

De vrouwen worden ook wel de 'Fietsvrienden Pijnenburg' genoemd en hebben de hele zomer actie gevoerd langs de Biltseweg en de Wieksloterweg in Soest. Ze vinden dat de 'kortste en mooiste' fietsverbinding tussen Soest en Hilversum, via de bossen van Lage Vuursche, open moet blijven. Het alternatief is zes kilometer omfietsen langs een weg waar auto's en fietsers de weg moeten delen.

Maar de landgoedeigenaar Per Insinger wil geen fietsers meer hebben op zijn terrein, omdat ze overlast veroorzaken, meent de landgoedeigenaar. Fietsers en mountainbikers zouden bovendien de natuur op zijn terrein te veel schaden, zei hij eerder. Volgens de gemeente Baarn mag de landgoedeigenaar dat doen.

Het gebied blijft wel opengesteld voor wandelaars. De 'Fietsvrienden' hopen dat de burgemeester de zaak nog een keer wil bespreken.

 Insinger kondigde eerder al beperkingen aan op zijn landgoed Pijnenburg. Insinger kondigde eerder al beperkingen aan op zijn landgoed Pijnenburg. | Foto: Caspar Huurdeman


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -