RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

SGP Houten: Gemeenten moeten leiding Samen Veilig Midden-Nederland overnemen

HOUTEN - De SGP in Houten wil dat wethouder Jan Overweg met andere bestuurders in de regio de leiding overneemt van Samen Veilig Midden-Nederland. De tweemans-fractie in de gemeenteraad dringt bij de wethouder aan op snelle actie.

SGP-raadslid Pascal Ooms schrijft in een e-mailbericht aan de wethouder dat de veiligheid en de toekomst van kinderen in Houten al jaren in het geding is. Hij reageert op een artikel van RTV Utrecht. Daarin staat dat de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd dreigt in te grijpen bij gecertificeerde instellingen als Samen Veilig Midden-Nederland wanneer die de zaken niet snel op orde brengen.

Eind vorig jaar kwam de inspectie met een rapport waarin werd gesteld dat de manier waarop jeugdbescherming en jeugdreclassering worden uitgevoerd niet acceptabel is. Kinderen die hulp nodig hebben, krijgen die niet of te laat.

Een nieuw rapport gaat nog verder. Volgens de inspectie zijn kinderen inmiddels slechter af als ze uit huis worden geplaatst, dan wanneer ze in de thuissituatie zouden blijven.

Raadslid Ooms schrijft in zijn bericht aan de wethouder dat de zorgen van zijn partij onder meer zijn gebaseerd op reacties van ouders. Hij stelt voor om het ingrijpen van de inspectie voor te zijn en als mede-eigenaar van Samen Veilig Midden-Nederland het bestuur over te nemen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -