Scorende Mulenga maakt rentree op Nederlandse velden: 'Heel dankbaar'

DE MEERN - Jacob Mulenga heeft zaterdag op karakteristieke wijze zijn rentree gemaakt op de Nederlandse velden. De in De Meern wonende aanvaller van Go Ahead Eagles viel twintig minuten voor tijd in bij het duel van zijn ploeg met FC Eindhoven. Hij had slechts 14 minuten nodig om tot scoren te komen.
Jacob Mulenga blikt terug op zijn rentree op de Nederlandse velden
Mulenga, die in het verleden indruk maakte bij FC Utrecht, tekende vorige week een contract bij Go Ahead Eagles nadat hij op proef was geweest bij de club uit de Keuken Kampioen Divisie.

Na 14 minuten raak

Bij zijn debuut voor Go Ahead viel Mulenga in de 69e minuut in voor Kevin van Kippersluis, voormalig speler van Jong FC Utrecht. Bij een 1-0 stand wist de Zambiaan in de 83e minuut de 2-0 binnen te tikken. De wedstrijd werd uiteindelijk met 3-0 gewonnen.
"Ik wist dat ik ging scoren. Ik zei op de bank al voor de grap dat ik een paar minuten nodig zou hebben om te scoren", aldus Mulenga in Namen en Rugnummers. "Ik kwam met een lach het veld in en toen kwam de bal voor mijn voeten, voilà."
Dat Mulenga bij Go Ahead tekende had ook een Utrechts tintje. "Ik sprak met Jordy Zuidam van FC Utrecht", aldus Mulenga. "Via hem ben ik uiteindelijk in contact gekomen met Jan-Willem van Dop." Dat is de huidige algemeen directeur van Go Ahead Eagles. Toen Mulenga bij FC Utrecht voetbalde was Van Dop de algemeen directeur van de club uit de Domstad.
De 43-voudig international van Zambia was vanaf 2009 bij FC Utrecht vijf seizoenen actief in de eredivisie. Daar speelde hij 93 wedstrijden waarin hij 37 keer scoorde. Mulenga maakte in de zomer van 2014 een transfer naar het Turkse Adana Demirspor en ging een halfjaar later aan de slag in China.
Op 23 april 2021 is Mulenga voor even terug op Sportcomplex Zoudenbalch. Dan neemt hij het met Go Ahead Eagles in de Keuken Kampioen Divisie op tegen Jong FC Utrecht.