RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Brand verwoest caravan en schuur op camping Overberg, waterleiding gesprongen in buurt

OVERBERG - Op camping De Ossenberg aan de Dwarsweg in Overberg is vanochtend vroeg een caravan in brand gevlogen. De bewoonster wist de kampeerwagen veilig te verlaten, meldt de Veiligheidsregio Utrecht.

Het vuur brak rond 05.50 uur uit door nog onbekende oorzaak en sloeg ook over op een naastgelegen schuur. Vanwege beperkte waterwinning in de directe omgeving werd er opgeschaald naar de status middenbrand. Tijdens het blussen verleende de brandweer van Leersum assistentie.


Zowel de caravan als de schuur zijn volledig verwoest door de brand. Voor zover bekend raakte niemand gewond, wel ademde de bewoonster bij het verlaten van de caravan wat rook in. Over haar toestand is verder niets bekend.

Waterleiding gesprongen
Een paar uur na de brand bleek op de Dwarsweg een waterleiding gesprongen. Daardoor zitten 37 huishoudens en de camping zonder water. Monteurs van waterbedrijf Vitens sloten de waterafvoer af en zijn vanochtend bezig met herstelwerkzaamheden. De problemen waren rond 12.30 uur opgelost.

De breuk heeft waarschijnlijk te maken met de bluswerkzaamheden tijdens de brand. "Waarschijnlijk is er een drukverschil ontstaan en dan zie je een schommeling in het netwerk. Dat kan vervolgens leiden tot een lekkage", aldus een woordvoerder van het waterbedrijf.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -