Motorrijder gewond bij knooppunt Oudenrijn: 'Bestuurder had engeltje op schouder'

© Michiel van Beers
DE MEERN - Op de A12 tussen De Meern en Utrecht is vanochtend een motorrijder gewond geraakt door nog onbekende oorzaak. Meerdere rijstroken waren afgesloten, maar inmiddels is de weg weer vrijgegeven.
De motorrijder verloor omstreeks 10.00 uur de macht over het stuur en zou tientallen meters zijn doorgegleden. De bestuurder kwam vervolgens onder de vangrail terecht. Diverse weggebruikers stopten om het slachtoffer te helpen. Daarna kwamen meerdere ambulances ter plaatse voor medische hulp. Uit voorzorg werd ook een traumahelikopter opgeroepen, maar die is uiteindelijk niet geland.
Twee rijstroken zijn open, de andere rijstroken worden nog niet vrijgegeven in verband met het onderzoek.
Twee rijstroken zijn open, de andere rijstroken worden nog niet vrijgegeven in verband met het onderzoek. © Michiel van Beers
Verkeer moest tijdelijk via twee rijstroken passeren, de rest van de weg bleef enige tijd dicht in verband met het onderzoek naar de toedracht. Er ontstond een flinke file.
Volgens de politie heeft de motorrijder een engeltje op zijn schouder gehad. "Wat leek op een heftig ongeval, bleek achteraf relatief mee te vallen. Motorrijder onderuit en schuift zelf door onder de vangrail, motor lag ongeveer 200 meter verder. Bestuurder met letsel naar ziekenhuis maar bleek goed aanspreekbaar", aldus de politie op Instagram.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.