Henk Krol stapt uit eigen partij, Woerdens raadslid Wilma de Mooij gaat mee

© Woerden.tv
WOERDEN - Minder dan een half jaar nadat Henk Krol uit 50PLUS was gestapt om zijn eigen partij op te richten, verlaat hij ook die partij weer. Dat laat Krol in een persbericht weten. Wilma de Mooij uit Woerden, het enige raadslid dat de Partij voor de Toekomst (PvdT) in de provincie Utrecht had, gaat met hem mee.
Krol verlaat de Partij voor de Toekomst na een hoogoplopende ruzie met oud-Forum voor Democratie-bestuurslid Henk Otten. Die zou een bestuurslid uit de partij hebben gezet. Nadat Krol dit vernam, vroeg hij Otten het ontslag terug te draaien, maar daarop zou een reactie zijn uitgebleven.
Het voormalig boegbeeld van 50PLUS zegt ook dat een medewerker "ernstig door een van de senatoren is bedreigd". Bovendien gaat volgens Krol het verhaal dat Otten zichzelf graag op de nummer twee op de verkiezingslijst wilde plaatsen, om na de verkiezingen de macht over te nemen.

'Intimidatie'

In een persbericht dat Krol op Twitter heeft gedeeld, staat dat Wilma de Mooij uit Woerden dezelfde negatieve ervaring heeft met Henk Otten. In een reactie aan RTV Utrecht laat ze weten zelfs te zijn geïntimideerd vanuit de hoek van Otten.
"Ik kreeg te horen dat ik bepaalde berichten niet op Twitter mocht zetten. Dat ging over de situatie met de vluchtelingen in Griekenland: het was out of the question dat daar over gesproken werd."
Maar er kwamen volgens haar ook bedreigingen. "Wat ik heb meegemaakt en dat heeft zich deze week herhaald toen ik wat opmerkingen maakte: ik ben een paar weken lang dagenlang gebombardeerd met hackpogingen op mijn mobiele telefoonnummers en alle websites die ik beheerde. En er zijn ook foto's rondgegaan van een vosje dat ik op mijn Facebookpagina had staan: die foto ging rond met een doorgezaagde kop, dat was erg luguber allemaal."
Op de vraag of Otten ook rechtstreekse intimidaties heeft geuit naar haar, wil De Mooij niet ingaan. "Het is allemaal al erg genoeg wat er is gebeurd. Het is verschrikkelijk dat leden van de Eerste Kamer zich zo gedragen. Dat is schandalig."

'Ik ken Wilma de Mooij niet'

Henk Otten is verbaasd over de kritiek van De Mooij aan zijn adres. "Ik heb haar nog nooit ontmoet en ik heb nog nooit contact met haar gehad", zegt hij in een reactie tegen RTV Utrecht. "Ik heb zelfs haar telefoonnummer niet." Hij herkent zich dan ook niet in de verwijten van de Woerdense politica. "Blijkbaar heeft zij de ambitie om verder te gaan met Krol en wil ze in een goed blaadje komen."
Volgens Otten klopt het overigens wel dat De Mooij is aangesproken op haar Twittergedrag. "Ze ging overal over Twitteren, toen heb ik tegen Krol gezegd dat ze zich beter kan beperken tot de Woerdense politiek."

Geloofwaardigheid

De Woerdense politica stapte eerder dit jaar uit de SP omdat ze vond dat de partij te weinig actief was in de samenleving. Twijfels over of ze nu nog wel serieus genomen wordt door haar kiezers, heeft ze niet. "Ik sta voor mijn eigen integriteit en juist voor mijn eigen geloofwaardigheid. De partij van Otten is niet mijn partij, dat is een 100 procent rechtse partij. De Partij voor de Toekomst wilde daar juist mee afrekenen. Die zei: wij zijn niet links of rechts, maar we gaan voor de inhoud."
Voorlopig gaat De Mooij verder onder een nieuwe naam: de Woerdense Eigentijds Democratische Onafhankelijke politieke partij, afgekort WEDO. Mogelijk sluit ze zich later weer bij Henk Krol aan mocht hij een nieuwe partij oprichten. "Ik ken Henk Krol als een absoluut integere persoonlijkheid en daar sta ik gewoon achter."
Eerder stapte plaatsgenoot Femke Merel van Kooten-Arissen ook al uit de Partij voor de Toekomst. Ze was samen met Henk Krol juist de oprichter van die partij, maar toen bekend werd dat hij zou gaan samenwerken met Henk Otten, besloot ze te vertrekken. De politica was daarvoor ook al eens opgestapt, maar dat was bij de Partij voor de Dieren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.