RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

812 nieuwe coronabesmettingen gemeld in provincie Utrecht

PROVINCIE UTRECHT - In de provincie Utrecht zijn het afgelopen etmaal 812 mensen positief getest op het coronavirus. Dat zijn er 53 meer dan een dag eerder, toen werden er 759 nieuwe besmettingen gemeld. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het RIVM.

De grootste stijging was in de stad Utrecht met 265 nieuwe besmettingen. In Amersfoort nam het aantal positief geteste mensen het afgelopen etmaal met 69 toe. Verder werden in de hele provincie twee nieuwe ziekenhuisopnames gemeld. Drie mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

Benieuwd naar de cijfers in jouw buurt? Bekijk hieronder de besmettingen in jouw gemeente per 100.000 inwoners.Landelijk
In heel Nederland werden 8184 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat is opnieuw een record, maar een klein verschil met gisteren, toen werden er 8141 nieuwe besmettingen gemeld.

Het aantal sterfgevallen steeg afgelopen etmaal met 15. Dat wil overigens niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Zulke informatie wordt soms met wat vertraging doorgegeven. Tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend waren 28 sterfgevallen gemeld.

Rotterdam-Rijnmond liet een flinke toename zien afgelopen etmaal van 1190 nieuwe positieve tests. Amsterdam-Amstelland telde 855 nieuwe gevallen, gevolgd door de provincie Utrecht met 812 positieve tests en Haaglanden met 662 nieuwe gevallen. Hollands Midden liet een toename zien van 485 positieve tests.

Sinds het begin van de uitbraak zijn ruim 228.000 mensen in Nederland positief getest. In de afgelopen zeven dagen zijn meer dan 53.000 nieuwe besmettingen gemeld.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -