RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechtse Voorstraat en Wittevrouwenstraat zijn weer open

UTRECHT - Na een flinke verbouwing is één van de belangrijkste verkeersaders van de Utrechtse binnenstad weer in gebruik. De Voorstraat en Wittevrouwenstraat hebben onder andere een rood asfalt gekregen. Voetgangers en fietsers hebben er voortaan een stuk meer ruimte.

In mei begon de verbouwing aan de kant van de Neude. Delen van de straten gingen daarna gefaseerd open. Zo nu ook het laatste deel. Zowel fietsers als auto's kunnen er weer doorheen.


Vandaag werd het laatste gedeelte bestraat met het kenmerkende rode asfalt. Beide straten zijn nadrukkelijk bedoeld voor fietsers en wandelaars. Auto's zijn er voortaan te gast en grote stadsbussen gaan de straat mijden.

Winkeliers uit de Voorstraat waren over het algemeen blij dat de verkeerssituatie werd aangepakt. In mei uitte de eigenaar van een broodjeszaak nog haar zorgen: "We zitten op de hoek en zien hier elke dag ongelukken gebeuren. Er wordt tien keer getoeterd in een uur. Wij kijken ook niet meer op als er een ongeluk gebeurt. Ik denk dat het wel een verschil gaat maken als auto's hier straks langzamer gaan rijden."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -