Burgemeesters kijken vooruit naar feestdagen in coronatijd

Burgemeester Peter den Oudsten van Utrecht arriveert voor het Veiligheidsberaad van vorige week.
Burgemeester Peter den Oudsten van Utrecht arriveert voor het Veiligheidsberaad van vorige week. © ANP
PROVINCIE UTRECHT - De burgemeesters van het Veiligheidsberaad blikken vanavond in Utrecht alvast vooruit naar de feestdagen. Ook gaan de bestuurders van de 25 veiligheidsregio's tijdens hun vergadering het onder meer hebben over twijfelgevallen in de handhaving van de nieuwste maatregelen.
De meeste maatregelen zijn helder, legde een woordvoerster uit, maar er zijn altijd puntjes waarover discussie is. Zo was eerder niet helemaal duidelijk of je de restaurants op golfbanen moet scharen onder horeca of sportkantines.
Waarschijnlijk zit burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen de vergadering weer voor. Hij was kort met vakantie en werd waargenomen door Henri Lenferink van Leiden.

Bijeenkomst

Sinds de besmettingscijfers en het aantal mensen in ziekenhuizen met corona weer oplopen, komen de 25 bestuurders weer wekelijks samen. Zij adviseren het kabinet in de te nemen maatregelen. Minister Ferd Grapperhaus (Veiligheid) is vanavond ook aanwezig in Utrecht.
Vorige week kondigde het kabinet weer strengere regels af om de reeks besmettingen weer terug te brengen tot een beheersbaar aantal. De gedeeltelijke lockdown geldt in eerste instantie voor vier weken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.