RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Politie trekt wapen bij aanhouding verkeerde verdachte in Amersfoort

AMERSFOORT - Op het Euterpeplein in Amersfoort hebben agenten gisteravond een vuurwapen getrokken. De politie dacht een man op het spoor te zijn die betrokken was bij een bedreiging met mishandeling eerder die avond in Harderwijk, maar de man in Amersfoort had uiteindelijk niets met dat incident te maken.

De mishandeling gebeurde omstreeks 18.15 uur in Harderwijk. Het slachtoffer werd geslagen in zijn gezicht, waarna hij op de grond viel. Het slachtoffer kreeg daarna nog enkele trappen. De verdachte vluchtte na de mishandeling in een auto.

Rond 21.30 uur leek het erop dat de verdachte van de mishandeling was opgedoken in Amersfoort. Via een zogenoemde uitpraatprocedure, waar het trekken van een wapen onderdeel van is, werd de man uit de auto gehaald. Maar bij nader onderzoek bleken agenten de verkeerde te hebben.

Verdachte meldt zich
Later op de avond vonden er doorzoekingen plaats in twee panden in Harderwijk om te kijken of de verdachte daar was, maar dat bleek niet het geval. Vanochtend meldde de verdachte zich alsnog op het politiebureau. Verder onderzoek moet uitwijzen wat zijn betrokkenheid is bij de zaak.

Verdere details over de bedreiging en mishandeling zelf zijn niet door de politie naar buiten gebracht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -