Aantal tienermoeders in provincie Utrecht neemt af

© ANP
UTRECHT - Het aantal tienermoeders in de provincie Utrecht is opnieuw flink gedaald, blijkt uit cijfers van het CBS. Het waren er begin dit jaar 88 tegen 100 een jaar eerder.
In heel Nederland daalde het aantal tienermoeders vorig jaar met gemiddeld 8 procent. Op 1 januari van dit jaar waren er in totaal ruim 1.600 meisjes van 19 jaar of jonger moeder. Tien jaar geleden waren dat er nog bijna dubbel zo veel. Deskundigen zeggen dat dit komt door de 'goede toegang tot anticonceptie' en de 'lange traditie van seksuele voorlichting'. In geen enkele provincie nam het aantal zwangerschappen onder meisjes onder de 19 jaar toe.
Bekijk hieronder de daling van het aantal tienermoeders in de provincie Utrecht sinds 2015.
De gemeente Houten noteerde de meeste jonge moeders van de provincie Utrecht, namelijk 15. In de stad Utrecht waren er begin dit jaar 14. Bekijk hieronder de cijfers per gemeente in de provincie Utrecht.
Van een stijging was vorig jaar in geen enkele provincie sprake. Wel bleef het aantal tienermoeders in de provincie Zeeland exact gelijk met vorig jaar. In Flevoland vind je relatief de meeste tienermoeders terug. Hier zijn van elke duizend meisjes er vijf al moeder. Ook Zuid-Holland, Zeeland en Drenthe scoren relatief hoog. Van de grote gemeenten vallen vooral Rotterdam, Den Haag en Almere op als gemeenten met veel tienermoeders.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.