RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Handhaving coronaregels wordt strenger: één waarschuwing en dan boete

PROVINCIE UTRECHT - En waarschuwing en dan een boete: dat wordt landelijk het strengere beleid voor mensen die de coronaregels overtreden door bijvoorbeeld na 20.00 uur alcohol te drinken op straat of met meer dan drie anderen ergens rond te hangen. De strengere handhaving komt voort uit een overleg tussen de voorzitters van de veiligheidsregio's vanavond.

Volgens Hubert Bruls, de voorzitter van het zogenoemde Veiligheidsberaad, is het belangrijk om in heel Nederland op dezelfde manier de coronaregels te handhaven. Zo moeten regionale verschillen worden voorkomen en weet iedereen wanneer hij of zij een boete kan verwachten. En dat zal sneller zijn dan voorheen, waarschuwt Bruls. "Wil je niet luisteren? Dan een boete. Wij zetten een stap naar voren. Handhavers gaan voortaan sneller op groepjes af. Hierin komt een landelijke lijn."

Bij het overleg vanavond was ook burgemeester Den Oudsten van Utrecht aanwezig als voorzitter van de Veiligheidsregio Utrecht. Naast het onderwerp van de handhaving werd er ook gepraat over of hotels nou wel of niet na acht uur alcohol mogen verkopen aan gasten. Ook blikten de burgemeesters alvast vooruit op de feestdagen en vuurwerk rond Oud en Nieuw. Over dat laatste zal op een later tijdstip verder worden gepraat.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -