RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Grote brand bij visverwerkingsbedrijf Bunschoten-Spakenburg

1/5
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De brandweer is gisteravond met groot materieel uitgerukt naar een brand aan de Haringweg in Bunschoten-Spakenburg. Bij visverwerkingsbedrijf Van de Groep was brand uitgebroken en de vlammen sloegen razendsnel om zich heen.

"Ik wil niet zeggen dat er paniek was. Maar er was even ongerustheid dat het misschien een biogascentrale was, maar dat was gelukkig niet het geval", zegt Marcel van Westendorp van de Veiligheidregio Utrecht.


Niet overgeslagen
Vier autospuiten en twee redvoertuigen zijn ingezet en mede daardoor was de brand snel onder controle. Van Westendorp: "Vanuit Nieuwegein is er ook een speciaal blusvoertuig gekomen met speciale blusapparatuur aan boord. Met name dat voertuig hebben we goed kunnen inzetten in de spouwmuren. Je kunt door de muur heen prikken en kun je heel gericht water vernevelen om te kunnen blussen."

Luister hier het volledige interview van de Veiligheidsregio vanochtend op Radio M Utrecht


Volgens Van Westendorp stond het gebouw leeg en was er niemand aanwezig. Over de schade valt nog niks te zeggen. Rond 04.00 was het nablussen klaar.

 Er was sprake van veel rookontwikkeling. Er was sprake van veel rookontwikkeling. | Foto: Caspar Huurdeman

Burgemeester
Vanwege de hevigheid van de brand kwam burgemeester Melis van de Groep ook een kijkje nemen. Hij sprak onder meer met de aanwezige mensen van de brandweer. "Hij is altijd heel belangstellend met dit soort incidenten. Dus hij was vrij snel ter plaatse om poolshoogte te nemen", vertelt Van Westendorp.

Burgemeester Van de Groep vertelde vanochtend op Radio M Utrecht dat hij op de fiets naar de brand aan de Haringweg was gegaan. "Het was best weer een ding. Het is gelukkig niet overgeslagen naar naastgelegen panden. Het was indrukwekkend."

Luister hier naar het volledige interview met de burgemeester over de brand


 Burgemeester Van de Groep in gesprek met de brandweer. Burgemeester Van de Groep in gesprek met de brandweer. | Foto: Caspar HuurdemanHeb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -