RTV Utrecht behaalt 25.000 volgers op Instagram

PROVINCIE UTRECHT - Hoera, onze Instagrampagina heeft 25.000 volgers! De afgelopen maanden heeft de redactie gewerkt om hét Utrechtse nieuwsaccount op Instagram te worden. We blikken terug en vooruit.
Op 2 november 2014 verscheen de eerste post op ons Instagramkanaal. De eerste jaren plaatsten we vooral mooie weerfoto's, maar inmiddels voorzien we onze volgers dagelijks van actueel, opmerkelijk, meeslepend en soms ook grappig nieuws.

Kwaliteit

Het afgelopen jaar heeft de redactie extra ingezet om speciale content te maken voor de Instagrampagina. Met resultaat. "We hebben meer ingezet op kwaliteit in plaats van kwantiteit", vertelt social media-redacteur Carmen Nelissen. "Instagram heeft bijvoorbeeld een heel andere doelgroep dan op Facebook. Door ons meer op deze groep te richten zijn we het afgelopen jaar flink gegroeid met 10.000 volgers."
Hierdoor reageert ons publiek ook veel vaker op de berichten. Nelissen: "Mensen weten ons steeds beter te vinden. Ze sturen ons mooie foto's, maar ook nieuwstips. Zo maakten wij deze reportage over de 15-jarige Krijn die een tattoo ontwierp voor zijn leraar. Hij heeft ons zelf een berichtje gestuurd."
Dit zijn de populairste video's op ons Instagramkanaal:
Hans-Peter vult alle pierenbadjes in Kanaleneiland
Mevrouw Blok prikt elke dag Baarn schoon

Wij zijn Utrecht

Met de hashtag #wijzijnutrecht kan iedereen op Instagram ons bereiken met foto's of video's. Dat kan van alles zijn: belangrijk nieuws voor de provincie of een mooie foto van de Domtoren. "Nieuws kan zeker ook iets heel moois zijn. Zo zie je dat video's van regiogenoten die iets willen betekenen voor hun omgeving, heel goed worden bekeken", zegt eindredacteur Maarten Fussel. "Daarnaast zien we ons kanaal als een mooi middel om Utrechters met elkaar te verbinden."
Om de 25.000 volgers te vieren geeft RTV Utrecht drie keer een unieke Utrechtse kerstdecoratie weg: een set van een Domtoren-piek en -ornament, in de kleuren goud, zilver en rood. Meedoen? Volg ons op Instagram en laat een reactie achter op onze laatste post.
Dit zijn de populairste foto's:
© RTV Utrecht
© RTV Utrecht
© RTV Utrecht

Toekomst

Utrecht kent zoveel verhalen, ontroerend, opmerkelijke en inspirerend. We kunnen niet wachten om die allemaal te vertellen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.