Ben Cramer: 'In deze coronatijd heeft mijn lied met Dries Roelvink over vriendschap extra waarde'

BAARN - Zanger Ben Cramer heeft met Dries Roelvink een single uitgebracht over vriendschap: Vriendschap voor het leven. Dries en Ben kennen elkaar al heel lang. De single hadden de mannen al eerder in het Engels opgenomen, en nu dus in het Nederlands. Ben: "Als je dan door denkt, dan is vriendschap toch zeker in deze tijd extra belangrijk. Je wordt er nu nog meer op teruggeworpen. Daarom heeft het lied nu extra waarde."
Ben Cramer Over Vriendschap
Net als voor de meeste artiesten, is het leven van Ben de afgelopen maanden volledig veranderd. Alles is geannuleerd. "Het contact met je publiek is helemaal weg. Je mist de actie en reactie, het applaus, dat is er niet meer. Dat is natuurlijk een hele rare gewaarwording."
"Vriendschap voor het leven"
"Vriendschap voor het leven" © Ron Schmid VisualsMedia
Maar dat is voor Ben geen reden om bij de pakken neer te zitten. "In feite zit je met je duimen te draaien, maar zo zit ik niet in elkaar. Ik ben bezig met nieuwe opnames." De zanger heeft ook een nieuwe clip opgenomen van zijn nummer Jij bent niet meer hier. Dat gaat over het verlies van een geliefd huisdier.
"Het contact met je publiek is helemaal weg"
"Het contact met je publiek is helemaal weg" © Geerling Media
De zanger realiseert zich dat hij vergeleken met andere artiesten in een luxe positie zit. "Omdat ik nu 73 ben, krijg ik AOW en ik heb verder ook goed voor mijn pensioen gezorgd. Dus ik hoef me daar niet zo druk om te maken. Maar anderen natuurlijk wel."
Ben is nu ook wat actiever dan voorheen op sociale media. "Als ik een nieuw nummer heb opgenomen kan ik op sociale media zeggen: over 24 uur is hij online, en dan gaat er een klok meelopen. De echte fans, die heb ik gelukkig nog steeds, die zitten daar echt op te wachten." Eind oktober zet Ben een bijzondere verzameling video's online.
Dit verhaal komt uit het programma Route C, het cultuurprogramma van RTV Utrecht. De eerste uitzending is elke zondag rond half 9 en het programma wordt daarna elk uur herhaald.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.