RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Cavia's James, Rex en Koetje gestolen van kinderboerderij Rotsoord in Utrecht


UTRECHT - Kinderboerderij Rotsoord in Utrecht zoekt de cavia's James, Rex en Koetje. De dieren zijn afgelopen weekend uit hun hok gestolen toen een medewerker met andere klussen op het terrein bezig was.

Het nieuws komt hard aan bij de vrijwilligers van de kinderboerderij: "We hebben veel vrijwilligers met een afstand tot de arbeidsmarkt en daar zijn die dieren echt heel belangrijk voor. Ze hechten zich echt aan de dieren dus het komt heel hard binnen", zegt beheerder Angelique Jacobs.

 Het lege hok van de cavia's. Het lege hok van de cavia's. | Foto: RTV Utrecht

Derde keer
Het is al de derde keer dat er dieren worden gestolen van de kinderboerderij. Al meerdere cavia's en een kip zijn slachtoffer geworden van dieven. Jacobs vermoedt dat kinderen de dieren hebben meegenomen, ze kan zich niet voorstellen dat volwassenen zoiets zouden doen.

Jacobs heeft geen idee waarom de cavia's meegenomen zijn. "Ze hebben een hoog aaibaarheidsgehalte maar zullen financieel niet veel opleveren", zegt ze. De beheerder hoopt dat de dieren gevonden worden als ze op straat zijn gedumpt of dat ze terug worden gebracht.

Kinderboerderij Rotsoord in Utrecht zoekt gestolen cavia's


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -