Instellingen

Bureau Hengeveld: Inbraak in schoonheidssalon

IJSSELSTEIN - In de IJsselstraat in IJsselstein is op donderdag 26 maart een schoonheidsspeicaliste aan het werk in salon New Skin. Ze staat die dag voor het eerst alleen en behandelt een klant op de bovenetage. Dan hoort ze een klap, gaat even kijken maar ziet niets.
Toch blijkt dat er iemand binnen is gekomen. De man loopt naar de laptop op de toonbank en haalt de kabels los. Net als hij weg wil lopen, komt de medewerkster beneden en de man hangt een smoesje op. De medewerkster stuurt hem weg en dan ontstaat er een worsteling. Hij grijpt haar bij de keel en pas bij de deur weet zij zich los te rukken. De man gaat er als een haas vandoor, glijdt bijna uit en verliest daarbij zijn witte slippers. Hij gaat er alsnog vandoor, maar dan op zijn sokken.
Verder deze week in Bureau Hengeveld:
De 29-jarige Serkan Sonmez wordt sinds 8 april vermist. De man uit Almere zou een afspraak hebben in Utrecht, maar is nooit op komen dagen. De politie houdt sterk rekening met een misdrijf.
Bij een inbraak in Zeist wordt voor dertigduizend euro aan juwelen gestolen. Na een weekendje weg met Pasen ontdekken de bewoners de puinhoop die de inbrekers hebben achtergelaten. Misschien heeft iemand tips over de daders of worden de sieraden te koop aangeboden.
Een ware golf van autokraken overspoelt de Veilinghaven in Utrecht. Twee inbrekers weten een afgesloten parkeergarage binnen te komen en breken tien auto’s op. Twee weken eerder is het om de hoek raak, daar wordt een navigatiesysteem gestolen.
Op Utrecht Centraal wordt een jongen mishandeld door drie andere jongens. Twee van hen zijn al gepakt met hulp van de kijker, maar de politie is nog op zoek naar de derde jongen.
Nog een autokraak, dit keer op de Da Costakade in de Utrechtse Dichterswijk. Een man slaat een autoraam in en gaat er vandoor met het navigatiesysteem. Hij is duidelijk te zien op camerabeeld.
In Eemnes wordt de dader van een inbraak gepakt. Bij een huiszoeking worden veel gestolen sieraden aangetroffen. Van wie deze zijn is onbekend en de politie hoopt dat de eigenaren zich melden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.