Instellingen

Maarssen zet omstreden verkeersproef voort

MAARSSEN - Veel opwinding en woede gisteravond in de Maarssense gemeenteraad over de verkeersplannen, maar de proef gaat voorlopig door. Wel gaat de gemeente deze week nog overleggen over de knelpunten.
Een boze vader gooide zelfs een step voor de Maarssense raadsledem omdat hij boos was over de gevaarlijke situatie voor zijn spelende kinderen.

ALTERNATIEVEN

Het eenrichtingsverkeer en de afsluiting van de Kaatsbaan zorgt voor opstoppingen en automobilisten gaan op zoek naar alternatieven. Zo wordt nu ook de Dwarsweg, een doorsteek aan het einde van de Binnenweg naar de Straatweg, gebruikt door auto's, zeker nu ook een paaltje weg is. De stroom van haastige forenzen zorgt voor gevaarlijke situaties, vooral voor de spelende kinderen in de voorheen autoluwe straat.

STEP

Een boze vader gooide na zijn betoog de kapot gereden step van zijn dochter op de vloer tijdens het inspreken. "U mag de step houden, die is vervangbaar. Mijn dochter niet", besloot hij zijn emotionele oproep. De roze step met verbogen voorwiel bleef de hele discussie liggen als symbool van het ongenoegen.

INFARCT

En zo waren er nog tal van insprekers naar de raad in Goudestein gekomen, onder wie veel lokale ondernemers, die de klanten zien verdwijnen. "Het hart van Maarssen heeft nu een infarct, het is snel tijd voor reanimeren", aldus een van de insprekers. Ook werden 2500 handtekeningen ingezameld en aangeboden aan Verkeerswethouder Van Esterik (PvdA).

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.