RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Minister van Onderwijs: 'Studenten moeten elkaar aanspreken om coronaregels na te leven'

1/2
UTRECHT - Volgens minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs moeten studenten elkaar meer aanspreken om de coronamaatregelen beter na te leven. Vandaag gaf ze het startschot voor een campagne die studenten moet aanzetten om zich beter aan die regels te houden bij de Utrechtse studentenvereniging Unitas, onder het motto 'Daar doen we het voor.'

De actie is een initiatief van de Landelijke Kamer van Verenigingen (LKvV) en wordt gehouden omdat nog steeds een deel van de coronabesmettingen plaatsvindt in studentenhuizen en op andere plekken waar studenten samenkomen.

Risicogroep
"Voor studenten is het heel moeilijk om zich aan de coronamaatregelen te houden", vertelt voorzitter Denise van de Sant van de LKvV. "Normaal hebben ze een heel uitgebreid sociaal leven, dat valt nu allemaal weg. Daarnaast voelen ze zich minder een risicogroep. Maar ze blijven wel een risico voor de omgeving, daarom is de campagne nodig om de bewustwording te vergroten."

Minister Van Engelshoven is blij met de actie van de studenten. "Het is geen gemakkelijke tijd, ook niet voor studenten. Ik denk dat het goed is dat jongeren elkaar aansporen. Dat ze zeggen: we dit met elkaar doen. Hoe beter we het nu samen doen, hoe eerder we ook die vrijheid terugkrijgen. Ik denk dat die boodschap goed gaat werken."

Aanspreekbaar
Veel studenten hebben meegedacht met de campagne. "Wij weten natuurlijk beter wat ons aanspreekt in plaats van wat er in Den Haag wordt bedacht. Dus wij weten beter wat aanspreekbaar en herkenbaar is", aldus Van de Sant. Bij de campagne hoort ook een website waarop de actie wordt toegelicht en initiatieven van (verenigings-)studenten te vinden zijn.

Bekijk hieronder het hele interview met minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs:

minister van Onderwijs Ingrid van Engelshoven over de campagne.
Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -