RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Honderden mensen verwacht bij demonstratie tegen pedofilie op Jaarbeursplein

UTRECHT - De organisatie Save All Kids verwacht zondagmiddag op het Jaarbeursplein in Utrecht de komst van honderden mensen voor een protest tegen pedofilie. Dat zegt organisator Maria Karaman.

De demonstratie richt zich tegen de PNVD (Partij voor Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit), die deze zomer werd heropgericht. De partij pleit voor het legaliseren van seks tussen volwassenen en kinderen vanaf twaalf jaar.

Weerbaarheidscursussen
Save All Kids wil dat de PNVD wordt verboden en wil daarnaast dat op basisscholen kinderen worden gewaarschuwd voor pedofilie. Zo wil de organisatie dat er verplicht voorlichting komt en dat er weerbaarheidscursussen worden gegeven.

Initiatiefnemer Maria Karaman organiseerde begin september in Den Haag een demonstratie waar meer dan honderd mensen op afkwamen. Volgens Karaman ging dat om een spontaan georganiseerde demonstratie. Het protest in Utrecht is langer in voorbereiding en moet ook veel groter worden.

Een woordvoerder van de gemeente Utrecht zegt na overleg met de organisatie nu uit te gaan van 500 demonstranten. De initiatiefnemer zegt inmiddels 750 tot 1.000 mensen te verwachten. Dat komt onder meer door de toezegging van dertien motorclubs, waarvan enkele leden ook al bij het eerste protest in Den Haag aanwezig waren.

Corona
Save All Kids is in overleg met de gemeente om de demonstratie veilig volgens de coronamaatregelen te laten verlopen. Er worden kruisjes op de vloer gezet waar demonstranten op anderhalve meter van elkaar kunnen gaan staan en er worden looproutes aangebracht.

Ook adviseert de organisatie alle deelnemers dringend om een mondkapje te dragen. Demonstranten die zich niet aan de maatregelen houden, zullen door de organisatie worden aangesproken.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -