Slachtoffer van vrouwenbelager Lunetten nog altijd in ziekenhuis

© Koen Laureij
UTRECHT - De vrouw die eind september in het ziekenhuis belandde nadat zij werd mishandeld in het Beatrixpark bij de Utrechtse wijk Lunetten, ligt nog altijd in het ziekenhuis. Dat meldde de politie vanmiddag in het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht.
De vrouw werd zaterdagochtend 26 september rond 07.30 uur aangevallen door een onbekende man. De dader greep het slachtoffer vast en mishandelde haar bij het Houtensepad. De vrouw verzette zich, waarop de man ervandoor ging. Het slachtoffer moest naar het ziekenhuis en ligt daar dus nog steeds.

Meerdere incidenten

Het was niet het eerste incident rond het Beatrixpark. In juni was het voor de eerste keer raak. Daarna ging het weer mis op 21 september. En afgelopen week was het opnieuw een paar keer onrustig na meldingen van een verdachte situatie rond het park. Zo rukte de politie op 14 oktober nog groots uit nadat twee vrouwen in het park werden benaderd door een man die aan het daderprofiel zou voldoen. Een zoekactie door de politie leverde niets op.
Een dag later was er weer een melding van een verdachte situatie, maar die leidde ook niet tot een arrestatie. De politie meldde toen dat er geen strafbare feiten waren ontdekt en dat ook niemand zich had gemeld als slachtoffer.

Geen goed signalement

In de uitzending van Bureau Hengeveld vertelde politiewoordvoerder Joost Lanshage dat de dader nog altijd spoorloos is. "Het lastige is dat we nog steeds geen duidelijk signalement hebben. De vrouwen die zich bij ons hebben gemeld, geven verschillende beschrijvingen die niet altijd met elkaar overeenkomen."
Het advies luidt nog altijd om voorzichtig te zijn. Bij meldingen van een verdachte situatie neemt de politie geen enkel risico. "Wie dan 112 belt, wordt uiteraard goed uitgevraagd of het mogelijk om dezelfde dader kan gaan. Als het daarop lijkt, dan trekken we alles uit de kast. We willen hem natuurlijk te pakken krijgen om zo de wijk weer veilig te maken."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.