RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Extra afdeling voor coronapatiënten in Meander Medisch Centrum

AMERSFOORT - Het Meander Medisch Centrum opent donderdag een extra afdeling voor de verpleging van coronapatiŽnten. Het ziekenhuis in Amersfoort heeft dan in totaal 35 bedden beschikbaar voor mensen die besmet zijn geraakt met het virus.

Om ruimte te maken voor deze coronazorg, vinden er komende weken minder operaties plaats. In totaal wordt uit voorzorg 20 procent van de operatiekamers gesloten. Afspraken voor onderzoek en consulten in poliklinieken gaan wel gewoon door, meldt het ziekenhuis. Ook alle spoedoperaties en kankerzorg blijven plaatsvinden. PatiŽnten van wie de afspraak wordt verzet, worden gebeld door het ziekenhuis.

Veel ziekenhuizen moesten eerder deze maand de reguliere zorg afschalen vanwege de nieuwe golf met coronabesmettingen. UMC Utrecht opende eind vorige maand al een speciale corona-afdeling, het Diakonessenhuis deed dat een week later.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -