Anderhalf jaar na grote brand gaat New York Pizza Nobelstraat weer open

UTRECHT - De New York Pizza aan de Utrechtse Nobelstraat gaat morgen weer open. Het is inmiddels bijna anderhalf jaar geleden dat de pizzeria werd verwoest na meerdere explosies en een grote uitslaande brand.
Zo ziet de gerestaureerde pizzeria er nu uit.
Zo ziet de gerestaureerde pizzeria er nu uit. © New York Pizza
Op een maandagochtend in mei 2019 hoorden negen studenten die boven de pizzeria wonen opeens meerdere harde knallen. Al snel sloegen de vlammen uit het monumentale pand in het centrum van de stad. De studenten konden gelukkig op tijd naar buiten komen. Wel raakte hun huis zwaar beschadigd.
Anderhalf jaar verder tast New York Pizza nog altijd in het duister over de precieze oorzaak van de brand. Maar de blik is weer op de toekomst gericht: morgen opent het restaurant weer. Vanwege de horecasluiting is voorlopig alleen afhalen en bezorgen mogelijk.
Om te vieren dat het restaurant weer open is heeft New York Pizza een bijzondere actie bedacht: zaterdag en zondag tussen 12.00 en 16.00 uur rijden bezorgers op scooters door het centrum van Utrecht met een lading pizza's bij zich. Mensen die hen aanspreken krijgen er één gratis, vertelt Max Kaandorp van New York Pizza. In totaal worden vijfhonderd pizza's weggegeven. "Onze klanten zijn na anderhalf jaar een beetje verdwaald. Dus het is leuk om iedereen te benaderen met gratis pizza's."
Van de pizzeria was vorig jaar weinig meer over.
Van de pizzeria was vorig jaar weinig meer over. © Koen Laureij

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.