RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Door dierenbeul verminkt paard overleden: 'Opeens valt ze dood neer, tegen de muur aan'


AMERSFOORT - Het paard dat ernstig werd mishandeld in een weiland in Amersfoort, is overleden. Een nog onbekende dader heeft met een mes in haar geslachtsdeel gestoken.

Eigenaar Klaas Bakker is er kapot van. Vorige maand deed hij de gruwelijke ontdekking dat paard Neelianne snijwonden had in haar vagina. Afgelopen week zag hij met eigen ogen hoe zijn paard dood neerviel als gevolg van die verwondingen.

"Eigenlijk stond ze er nog heel rustig bij in de stal", zegt Klaas tegen Bureau Hengeveld, het opsporingsprogramma van RTV Utrecht. De 16 jaar oude Neelianne kreeg medicatie in de hoop dat de wonden zouden genezen. Maar dat heeft onvoldoende geholpen. "Ik stond tegen haar te praten, merkte niets, en opeens kijkt ze me aan en valt ze dood neer, tegen de muur aan."

De grote vraag is nog altijd: wie heeft het paard verminkt? De politie tast nog altijd in het duister en doet een nieuwe getuigenoproep. De merrie stond in een weiland in Park Schothorst, ter hoogte van de Duivensteeg. De politie vermoedt dat de dierenbeul op zaterdag 12 september heeft toegeslagen, in de namiddag of avond. Mogelijk heeft hij of zij ervaring met paarden, want Neelianne is naar de dader toe gelokt.

Eigenaar Klaas doet zijn verhaal: "Je bent gewoon woest, echt woest."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -