RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Onderzoek naar liquidatie advocaat Derk Wiersum leidt naar Utrecht

UTRECHT - De politie heeft vandaag onderzoek gedaan op de Tamboersdijk in Utrecht naar aanleiding van de dood van advocaat Derk Wiersum ruim een jaar geleden. Het AD schrijft dat daar mogelijk een geldoverdracht heeft plaatsgevonden na de moord in Amsterdam.

De Tamboersdijk is in Utrecht-Oost, tussen het Napoleonplantsoen en de Waterlinieweg. "Door tactisch en technisch onderzoek is gebleken dat de uitvoerders op de dag van de moord anderen naar de Tamboersdijk hebben gestuurd", zegt een politiewoordvoerder tegen de krant. "We weten wie dat zijn maar die geven geen volledige openheid van zaken."

Het lijkt er volgens het AD op dat die handlangers geld hebben ontvangen op de Tamboersdijk. De politie noemt dat 'een waarschijnlijk scenario'.

Derk Wiersum was als advocaat van kroongetuige Nabil B. betrokken bij het Marengo-proces. Hij werd in september 2019 doodgeschoten bij zijn huis in Amsterdam. Justitie heeft inmiddels drie verdachten in beeld. Eťn van hen is Anouar T. uit Maarssen. De rechtszaak tegen het trio is al begonnen, maar het onderzoek naar de liquidatie loopt dus nog volop.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -