RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Ondernemers bestormen 'sneltestmarkt'


PROVINCIE UTRECHT - Steeds meer ondernemers storten zich op de 'sneltestmarkt', met verschillende soorten coronatesten. Doordat het even heeft geduurd voordat de testcapaciteit van de GGD werd opgeschaald, is en een run ontstaan op zulke sneltesten, en schieten snelteststraten als paddenstoelen uit de grond. Vandaag opende er ťťn in IJsselstein.

Snelteststraten schieten als paddenstoelen uit de grond.


Zo is horecaondernemer Mitchel Schenderlin nu ineens werkzaam in de zorg, bij een snelteststraat in Utrecht van medisch centrum Goed Gezond Groep. "We zijn hier niet mee begonnen vanwege het geld", zegt hij. "Een familielid van mij heeft veel praktijken en zag het in de eerste linie al misgaan. Daarom hebben we tijdens de tweede golf deze straat geopend."

Ook in IJsselstein is zo'n teststraat geopend, van Spruyt hillen. Kirsten Dam is initiatiefnemer, desondanks begrijpt ze de scepsis over deze straten goed. "Wij vinden het heel kwalijk dat goedkope Chinese testen, die eigenlijk niet of nauwelijks gevalideerd zijn, nu zomaar tegen bodemprijzen op de markt gebracht worden. Zo kunnen mensen zelf eigenlijk helemaal niet goed inschatten wat de betrouwbaarheid op dat moment van de test is. Vandaar dat wij het belangrijk vinden om dit als bedrijf binnen de gezondheidszorg zelf te faciliteren."

De tests van deze twee bedrijven zijn goedgekeurd, maar de GGD gaat zich niet met de kwaliteit of toezicht op de testen bemoeien. Zo'n sneltest afnemen is dan ook een persoonlijke afweging. Schenderlin denkt dat dat voor veel mensen toch een slimme keuze is. "Als je eerst drie dagen moet wachten, terwijl je een bedrijf moet runnen of werknemers lang kwijt bent, dan kun je misschien beter naar ons toe komen."


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -