RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Van Basten dingt mee naar literatuurprijs

UTRECHT - De Marco van Basten-biografie Basta is genomineerd voor de NS Publieksprijs. Het boek van schrijver Edwin Schoon biedt een onthullende inkijk in het leven van de legendarische voetballer, die zijn carriŤre voortijdig moest beŽindigen door een slepende enkelblessure. Ook Van Bastens jonge jaren in Utrecht komen uitgebreid aan bod in Basta.

Herman Finkers is genomineerd met zijn boek De cursus Omgaan met teleurstellingen gaat wederom niet door. De cabaretier heeft concurrentie van Geert Mak (Grote Verwachtingen) en Astrid Holleeder (Familiegeheimen) en Roxane van Iperen ('t Hooge Nest). Verder is Houtenaar Rutger Bregman genomineerd met zijn bestseller De meeste mensen deugen.

Lezers kunnen vanaf nu een maand lang stemmen op de genomineerde boeken of zelf nog een andere kanshebber aandragen. Op 18 november sluiten de stembussen en moet de winnaar bekend worden. Vorig jaar werden er 111.000 stemmen uitgebracht.

De NS Publieksprijs bestaat uit de eretitel Boek van het Jaar 2020, een sculptuur van Jeroen Henneman, een bedrag van 7500 euro en een jaar lang gratis eerste klas reizen met de trein. Stemmers maken ook kans op een jaar gratis treinen en ook nog eens op een stel boeken.

De NS geeft de eerste hoofdstukken van de genomineerde boeken intussen cadeau door middel van miniboekjes. Daarvan zullen er 26.700 circuleren in boekhandel en bibliotheek. Ze worden ook digitaal verspreid via het Instagram-account van de NS.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -