RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Nieuwe dijkgraaf Marijn Ornstein: 'Ik voel de urgentie om bij te dragen aan een duurzamere wereld'

PROVINCIE UTRECHT - Marijn Ornstein wordt de nieuwe dijkgraaf van het waterschap Vallei & Veluwe. Ze is aanbevolen bij de Kroon door het algemeen bestuur, zoals dat officieel gaat, maar dat is een formaliteit.

Het algemeen bestuur van het waterschap zocht naar iemand die kan verbinden en ervaring heeft in de bestuurlijke, maatschappelijke en private sector. In totaal solliciteerden er 68 mensen maar de 49-jarige Ornstein bleek de ideale kandidaat. Ze is dan ook blij met haar voorgenomen benoeming.

"Ik voel de urgentie om bij te dragen aan een duurzamere wereld. Water en daarmee ook de waterschappen spelen daarin onmiskenbaar een belangrijke rol. Zonder water geen leven. Water raakt iedereen. We staan voor complexe uitdagingen en moeten hard aan de slag. Ik ben heel blij met de aanbeveling van het Algemeen Bestuur en kijk ernaar uit dit vooruitstrevende en innovatieve waterschap de toekomst in te leiden", aldus Ornstein.

Nevenfuncties
Op dit moment is Ornstein werkzaam bij Royal Schiphol Group. Ze is daar verantwoordelijk voor de fysieke veiligheid, daaronder valt onder meer het brandweerkorps van de luchthaven.

Daarnaast is ze voorzitter van het bestuur van VVD Amsterdam en vice-voorzitter van de Raad van Toezicht van Pantar, de sociale werkvoorziening in Amsterdam. Ook was ze jarenlang lid van de gemeenteraad in Amsterdam. Ornstein begon haar carričre als advocaat.

Opvolging
Ze volgt Tanja Klip-Martin op die in het begin van dit jaar aangaf te willen stoppen. Vanwege de uitbraak van het coronavirus heeft de sollicitatieprocedure langer geduurd dan de bedoeling was. Als de benoeming van Ornstein wordt goedgekeurd begint ze op 1 februari.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -