RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Automobilist met pech steekt weg over in Leidsche Rijntunnel: 'Levensgevaarlijke actie'

UTRECHT - Rijkswaterstaat heeft aan het einde van de middag noodgedwongen de Leidsche Rijntunnel moeten sluiten. Reden was een automobilist, die de weg overstak nadat hij met pech was gestrand in de tunnel. "Een zeer gevaarlijke actie", zegt Rijkswaterstaat. De verkeersinformatiedienst vraagt weggebruikers om zich te houden aan de veiligheidsvoorschriften die voor tunnels gelden.

Rond 17.30 uur vandaag stak een automobilist de weg over in de Leidsche Rijntunnel. De wegverkeersleider die het zag gebeuren, sloot daarop direct de tunnel. "Uiteindelijk kon de persoon de tunnel veilig verlaten, nadat de berger kwam", schrijft Rijkswaterstaat in een nieuwsbericht.


Om een soortgelijk incident in de toekomst te voorkomen, wijst Rijkswaterstaat nog eens extra op de veiligheidsregels die gelden bij pech in een tunnel. "Als het lukt en je kunt nog wel verder rijden, doe dit dan en parkeer het voertuig buiten de tunnel. Als je niet meer verder kunt rijden, is het belangrijk om je voertuig aan de rechterkant van de tunnelbuis neer te zetten, zo dicht mogelijk tegen de tunnelwand. Zet vervolgens de alarmverlichting van je voertuig aan en zet de motor uit. De sleutel kan je in het contact laten, zodat hulpverleners je auto kunnen verplaatsen."

Vervolgens is het zaak om een veiligheidshesje aan te trekken en de auto te verlaten. En niét de weg oversteken dus, benadrukt Rijkswaterstaat nog maar eens. "Dit is namelijk levensgevaarlijk."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -